Energielabel C voor kantoren verplicht op 1 januari 2023. Vergeet je parkeergarage ventilatie niet!

Ieder kantoor groter dan 100 m2 is met ingang van 1 januari 2023 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Een label geeft aan hoe het met de energieprestatie van het kantoor is gesteld. Ook de parkeergarage van deze gebouwen wordt meegenomen in de beoordeling voor energielabel C. En daar liggen kansen! Want hoe energiezuinig en kostenbesparend is jouw parkeergarage ventilatie?

Wat is energielabel C?

Met energielabels wordt vastgelegd hoe energiezuinig een gebouw is en welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn. De energielabels zijn geordend van zeer laag energieverbruik (groen label A) tot zeer hoog energieverbruik (rood label G). Kantoren moeten voor 1 januari 2023 minimaal voldoen aan energielabel C: redelijk laag energieverbruik. Meer informatie over de eisen van energielabel C voor kantoren vind je op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Hoe energiezuinig is jouw kantoor?

Betere isolatie, of gebruik van zonnewarmte zijn de meest voor de hand liggende oplossingen om het energieverbruik te verminderen. Wist je dat bij de beoordeling van kantoren op de energieprestatie ook de parkeergarage wordt meegenomen? Vergeet dus ook je parkeergarage niet. Er is namelijk flinke winst te behalen op je parkeergarage ventilatie.

Hoe krijg ik mijn parkeergarage energiezuinig?

In een parkeergarage kun je eenvoudig én snel energiebesparende oplossingen toepassen met LED-verlichting en een energiezuinig ventilatiesysteem. Of een geïntegreerde oplossing hiervan. Mooi meegenomen: met deze energiebesparende oplossingen bespaar je gemiddeld 70% op je energiekosten.

  •  stijging tot 2 energielabels door lager energieverbruik
  • 70% besparen op energiekosten

Energiezuinige ventilatie-installaties

Installaties van voor 1995 hebben een zeer hoog energieverbruik. Daar valt dus nogal wat te winnen. Vanaf 1995 zijn systemen met stuwdrukventilatoren ingevoerd die al een stuk energiezuiniger zijn. De laatste ontwikkeling is een ventilatiesysteem waarbij EC-motoren zonder borstel in de ventilatoren worden toegepast. Deze hoogwaardige ventilatiesystemen zijn extreem energiezuinig en hebben een hoog rendement van tot wel 90%. Heb jij nog een ouder ventilatiesysteem, dan kan vervanging ervan door een ventilatiesysteem met EC-technologie al een flinke energiebesparing opleveren.

De voordelen van LED-verlichting zijn al langer bekend. LED-lampen verbruiken minder stroom én gaan tot wel 30 jaar mee. Je hoeft ze dus veel minder vaak te vervangen, waarmee je kosten bespaart.

Verlichting en ventilatie in één systeem: door beide systemen te combineren levert dat een extra besparing op van grondstoffen en installatie van wel 10%.

Meer informatie?

Wacht niet te lang. Zoek je een oplossing of advies over energiebesparende én kostenbesparende mogelijkheden voor de parkeergarage ventilatie van jouw kantoor? Venver werkte een uniek EC-ventilatiesysteem uit met hoogwaardige ventilatoren en slimme regeling. Neem snel contact op met een van onze adviseurs.

Direct naar:

Wil je persoonlijk contact met een van onze adviseurs?

Delen:

Meer berichten

Scroll naar boven